Procesul de imprimare 3D construiește un obiect tridimensional dintr-un model de CAD (design asistat de computer), de obicei prin adăugarea succesivă a materialului strat cu strat, motiv pentru care se mai numește fabricare aditivă, spre deosebire de prelucrarea convențională, turnarea și forjarea procese în care materialul este îndepărtat dintr-un articol de stoc (fabricație scăzută) sau turnat într-o matriță și turnat cu ajutorul matrițelor, preselor și ciocanelor.


Termenul “imprimare 3D” acoperă o varietate de procese în care materialul este combinat sau solidificat sub controlul computerului pentru a crea un obiect tridimensional, de obicei strat după strat. În anii 90, tehnicile de imprimare 3D au fost considerate adecvate numai pentru producerea de prototipuri funcționale sau estetice, iar un termen mai adecvat pentru acesta a fost prototiparea rapidă. Începând cu 2019, precizia, repetabilitatea și gama de materiale au crescut până la punctul că unele procese de imprimare 3D sunt considerate viabile ca tehnologie de producție industrială, prin care termenul de fabricație aditivă poate fi utilizat în mod sinonim cu imprimarea 3D. Unul dintre avantajele cheie ale imprimării 3D este capacitatea de a produce forme sau geometrii foarte complexe, iar condiția necesară pentru producerea oricărei piese tipărite 3D este un model 3D digital sau un fișier CAD.


Cel mai des utilizat proces de imprimare 3D (46% din 2018) este o tehnică de extrudare a materialelor numită modelare de depunere fuzibilă (FDM). În timp ce tehnologia FDM a fost inventată după celelalte două tehnologii cele mai populare, stereolitografia (SLA) și sinterizarea selectivă cu laser (SLS), FDM este, de obicei, cea mai ieftină dintre cele trei printr-o marjă mare care se pretează la popularitatea procesului.


Utilizand imprimantele Creality Ender 3 Pro din dotarea companiei noastre va putem oferi o gama larga de servicii de tiparire 3D pentru aproape toate proiectele dumneavoastra.


Fondata in 2018 in Bucuresti, Romania unde avem si statia de productie totusi reusim sa avem o prezenta globala prin intermediul partenerilor nostri logistici, am reusit sa deservim sute de clienti multumiti. Si totusi, abia incepem.
Nu ezitati sa ne contactati pentru intrebari sau sugestii !


Surse posibile text: wikipedia.org